Adevarul despre Mierea de Manuka - De ce este atat de speciala?

02-12-2022
de catre SAM Distribution
Adevarul despre Mierea de Manuka - De ce este atat de speciala?

Mierea de Manuka nu este doar o miere obișnuită. Adevarul despre Mierea de Manuka este ca are un gust delicios si proprietăți speciale care ii oferă beneficii interesante și surprinzătoare pentru sănătate. Ce este mierea de manuka, de unde provine și ce beneficii poate aduce sănătății noastre?

Ce este mierea de manuka și ce inseamna MGO (metilglioxal)?

Mierea de Manuka este o miere speciala, produsa doar in Noua Zeelandă și Australia. În ultimii ani, a câștigat multă popularitate pentru beneficiile remarcabile pe care le are pentru sănătate. Este folosita în mod popular ca remediu natural pentru a ajuta la o serie de afecțiuni.

Lucrul care diferențiază mierea de manuka de alte tipuri de miere este prezența compusului organic, metilglioxal (MGO).

Abia în 1990, profesorul Peter Molan de la Universitatea Waikato din Noua Zeelandă a descoperit că mierea de manuka are proprietăți antibacteriene care nu sunt prezente în alte tipuri de miere.

În 2006, profesorul Thomas Henle de la Universitatea Tehnică din Dresda a descoperit că nivelul foarte ridicate de metilglioxal (MGO) din mierea de manuka este responsabil pentru activitatea sa antibacteriană unică.

Adevarul despre Mierea de Manuka este ca Metilglioxalul este ingredientul cheie, foarte important, care o diferențiază de alte tipuri de miere.

De unde vine mierea de manuka?

Mierea de Manuka este produsă de albinele care polenizează arbustii de manuka (cunoscuti și sub numele de arbori de ceai, științific Leptospermum scoparium), o specie de plantă originară din Noua Zeelandă și sud-estul Australiei.

Această miere, cu un nivel ridicat de metilglioxal (MGO), poate aduce multipe beneficii pentru sănătate.

Mai multe despre conținutul de metilglioxal (MGO) al mierii de manuka

În 2008, a fost introdus un sistem de evaluare a conținutului de metilglioxal al mierii - Sistemul de certificare MGO™ Manuka Honey, fondat de Manuka Health.

Cu cât conținutul de metilglioxal al unui produs cu miere de manuka este mai mare, cu atât activitatea antibacteriană este mai puternică.

Acest sistem, bazat pe știință, ne permite să înțelegem cu ușurință cât de mult MGO este prezent într-un produs. Produsele cu miere de Manuka sunt testate, certificate și evaluate pe baza nivelului minim de metilglioxal. Acest nivel variaza de la 30 mg/kg până la 550 mg/kg.

De exemplu, un produs MGO™ 100+ conține 100 mg de metilglioxal per kg de miere de manuka; 250+ conține 250 mg de metilglioxal per kg de miere de manuka și așa mai departe pentru mierea de manuka MGO 400+ și 550+.

Metilglioxalul apare în mod natural in miere până la 600 mg/kg.

Care sunt beneficiile pentru sănătate ale mierii de manuka?

De la tratarea rănilor până la calmarea unei dureri de gât și chiar îmbunătățirea sănătății orale, s-a demonstrat științific că metilglioxal-ul din mierea de manuka oferă beneficii surprinzătoare pentru sănătate.

1. Eficacitate crescuta in vindecarea rănilor

S-a demonstrat că proprietățile antioxidante și antimicrobiene ale mierii de manuka ajută la vindecarea rănilor și la regenerarea țesuturilor.

Un studiu a arătat chiar că 88% dintre cei care au folosit miere de manuka au observat o scădere a dimensiunii rănilor [studiu 1].

În 2007, mierea de manula a primit aprobarea în SUA pentru tratamentul rănilor.

2. Foarte eficientă pentru ulcere, dureri în gât și răni infecate

Proprietățile medicinale ale mierii au fost mult remarcate în cercetarea clinică - este antibacteriană și antiinflamatoare, fiind populară pentru tratamentul infecțiilor gâtului, ulcerelor bucale și chiar ca supliment nutritiv.

Cercetările au arătat că mierea de manuka, acționează împotriva Streptococcus mutans, bacteria care provoacă durerea în gât [studiu 2].

Un conținut minim de metilglioxal de 400 mg/kg (MGO™ 400+ sau MGO™ 550+) este benefic în acest scop.

De regulă, cu cât conținutul de metilglioxal al produsului cu miere de manuka pe care îl alegeți este mai mare, cu atât sunt mai importante proprietățile antibacteriene pe care aceasta le oferă.

3. Recomandata pentru sănătatea orală

Nimeni nu vrea placa dentara, gingii inflamate sau carii. De obicei, dulciurile sunt dăunătoare pentru dinții noștri dar s-a doventi ca mierea de manuka este utilă în îmbunătățirea sanatatii orale.

Studiile au evidențiat că activitatea antibacteriană din mierea de manuka combate creșterea bacteriilor orale dăunătoare [studiu 3].

Mierea de Manuka MGO™ de la Manuka Health folosește un sistem de calitate bazat pe știință și vine cu o garanție de miere de manuka de calitate premium 100% produsă din Noua Zeelandă. Este obținuta în Noua Zeelandă, fiecare lot fiind urmărit de la stup până la raft.

Miere de manuka pret

Prin parteneriatul cu importatorul Manuka Health in Romania, vă putem oferi miere de Manuka la un pret corect pe site-ul nostru. Mierea este certificată si testată pentru conținutul său de MGO într-un laborator independent. Ingredientul natural metilglioxal (MGO) este crucial pentru unicitatea mierii. Mierea de Manuka conține MGO într-o concentrație mult mai mare decât orice altă miere.

„Aurul lichid” al Noii Zeelande nu numai că are un gust incredibil de delicios, dar impresionează și prin beneficiile sale pentru sanatate!

Care sunt beneficiile colagenului?

22-11-2022
de catre SAM Distribution
Care sunt beneficiile colagenului?

Colagenul este o componentă importantă pentru corpul uman. Acum, pe lângă utilizarea în produse cosmetice, precum colagenul în cremă, serul de colagen, este inclus și în dieta noastră cu colagen oral și suplimente de colagen. Studiile au arătat că lipsa de colagen în organism este legată de diverse probleme.

Dar să vedem informații mai detaliate despre acest element.

Ce este colagenul?

Este o proteina fibroasa abundentă în corpul nostru. Colagenul este implicat în mai multe procese și joacă un rol important în buna funcționare a multor sisteme. De fapt, participă la producerea de glicoproteine, care sunt extrem de importante.

Organismul produce colagen de-a lungul vieții, dar productia sa scade treptat pe măsură ce îmbătrânim. Astfel, aportul din suplimente cu colagen este necesar pentru a ajuta la funcționarea optima a organismului.

Care sunt efectele si beneficiile colagenului?

Colagenul, joacă un rol important pentru organism:

  • Colagenul este extrem de important pentru piele.
  • Previne apariția osteoporozei.
  • Intărește oasele și conferă corpului nostru coeziune.
  • Contribuie la sănătatea oaselor, mușchilor, tendoanelor, cartilajelor și articulațiilor.
  • Contribuie la buna funcționare a sistemului digestiv, reproductiv și imunitar.
  • Întârzie procesul de îmbătrânire.
  • Contribuie la buna funcționare a inimii, deoarece este o componentă atât a arterelor, cât și a vaselor.
  • Oferă stimulare părului și unghiilor.
  • Colagenul slăbește conform diferitelor cercetări.

Alimente bogate cu colagen

Colagenul se găsește într-o varietate de alimente. Unele dintre ele sunt după cum urmează:

  • Carne de Pui
  • Carne de porc
  • Carne de Vițel
  • Peşte
  • Proteine

Cele mai bune suplimente cu colagen

1. Joint Support Colagen Lichid Hidrolizat Tip 2

Joint Support este un colagen hidrolizat de tip 2 foarte concentrat. Îmbogățit cu acid hialuronic, complex de vitamine B (B1, B2, B5 și B6), vitamina C, cupru și zinc. Colagenul este sub formă de peptide care au fost deja separate într-o dimensiune adecvată pentru absorbție de către corpul uman.  

Joint Support Collagen este un supliment nutritiv de înaltă calitate pentru adulți. Cu aromă de fructe de pădure. Fără risc de alergeni, gluten, lactoză sau alcool.

Acest tip de supliment contine o compozitie unica de colagen hidrolizat de calitate superioara, bogat in aminoacizi specifici: glicina, prolina si hidroxiprolina, care sunt usor absorbiti de organismul uman.

2. My Elements Beautin Colagen

Beautin Colagen oral lichid imbunatatit cu acid hialuronic, vitamine A, complex B, C si zinc. Conține colagen hidrolizat PeptanTM de înaltă calitate sub formă de peptide pentru o absorbție crescută, dintr-o sursă naturală pură.

Vitaminele A, Complexul B, C și zincul în combinație cu colagenul hidrolizat și acidul hialuronic, sunt adunate într-un complex de frumusețe extrem de complet, care furnizează atât materialul nutritiv care este gata de a fi folosit, dar oferă în același timp micronutrienții, care ajută pentru a spori producția naturală de colagen în organism.

Este sub formă lichidă pentru înghițire ușoară și conține un dozator pentru utilizare ușoară. Nu lasă un gust de pește și este deosebit de ușor de digerat.

3. Active Life Colagen Lichid Hidrolizat Tip 1, 2 si 3 

Active Life Colagen este o combinatie speciala de Colagen Hidrolizat Tip 1 2 si 3, de inalta puritate, cu Vitamina C si Zinc, sub forma lichida pentru o mai buna absorbtie si biodisponibilitate de catre organism. Acţionează sinergic pentru a menţine sănătatea şi elasticitatea ţesuturilor precum părul, unghiile, pielea şi articulaţiile. Potrivit pentru persoanele cu probleme ale pielii precum piele uscată, eczeme, păr subțire și unghii fragile, bărbați și femei, indiferent de vârstă.

4. Pure Colagen marin hidrolizat pulbere 

Pure Collagen este un supliment alimentar pe baza de colagen hidrolizat pulbere 10.000mg tip 1 si 3 super concentrat care îmbunătățește în mod unic elasticitatea pielii, umiditatea, aspectul și sănătatea generală. Fabricate din pește organic și prins sălbatic, peptidele de colagen marin sunt hidrolizate pentru o digestie ușoară și o absorbție rapidă.

Acest ingredient pur și durabil este cea mai bună alegere și contribuie la coeziunea, elasticitatea și regenerarea pielii, cartilajelor, tendoanelor, ligamentelor și țesutului conjunctiv. Fara gluten si coloranti artificiali.

5. Ch Alpha Plus

Suplimentul Ch Alpha Plus este o formulă bazata pe colagen lichid, care oferă organismului toate beneficiile.

Acțiune:

  • colagen pentru articulații
  • colagen pentru față
  • sistem imunitar
  • colagen pentru oase
  • vasele de sânge și organele vitale
  • sănătatea și creșterea celulară

Oferă organismului cea mai mare, cea mai completă și mai eficientă absorbție de colagen. Nu conține organisme modificate genetic sau gluten.

Top 5 Suplimente Antiinflamatoare Naturale

15-11-2022
de catre SAM Distribution
Top 5 Suplimente Antiinflamatoare Naturale

Știați că mai multe alimente și suplimente au in compozitia lor anumiti compuși care acționează ca un antiinflamator natural? In acest articol va prezentam cele mai importante 3 suplimente antiinflamatoare naturale cu efect dovedit asupra inflamatiilor neplacute.

Inflamația este primul răspuns al sistemului imunitar la infecții, răni sau iritații și, prin urmare, este importantă pentru organism. Cu toate acestea, în unele cazuri, devine cronică și dăunătoare.

Un meniu bogat in fructe, legume, alge si suplimente specifice precum Lyprinol, ajuta la reducerea procesului inflamator. În plus, contribuie la controlul greutății, reducerea inflamatiilor și prevenirea apariției diferitelor boli.

Exercițiile fizice sunt, de asemenea, benefice pentru combaterea naturală a inflamatiei.

Ce este inflamatia?

Inflamația este reacția organismului la infecție sau răni. Funcția sa principală este de a elimina microorganismele infecțioase sau de a repara țesuturile deteriorate dupa arsuri sa lovituri.

Prin urmare, se poate observa că există două tipuri de inflamații: neinfecțioase și infecțioase. Ambele tipuri, prezintă de obicei semne caracteristice, cum ar fi cresterea temperaturii, roșeață, inflamatie, durere și chiar pierderea funcției.

Inflamația devine dăunătoare atunci când este cronică. Asta pentru că poate duce la apariția altor afectiuni, precum obezitatea, cancerul, diabetul și bolile neurologice.

Cum stim daca exista o inflamatie in organism?

Simptomele inflamației pot fi observate prin diferite nereguli care apar în funcționarea organismului nostru, inclusiv:

  • umflarea corpului;
  • dereglarea intestinului;
  • supratensiune;
  • ten gras, aparitia cosurilor si chiar a cearcanelor;
  • modificări ale urinei;
  • dureri articulare.

De ce este important sa folosesti un antiinflamator natural precum Lyprinol? 

Procesele inflamatorii sunt caracterizate ca simptome unui număr mare de afectiuni și boli. În cazul bolilor degenerative sau de îmbătrânire, inflamația este o explicație importantă a apariției acestora.

Importanța antiinflamatoarelor naturale precum Lyprinol advanced capsule este tocmai aceea de a minimiza unele dezechilibre care apar în organismul nostru ce sunt cauzate de procese inflamatorii.

Prin reducerea simptomelor inflamației, este posibil să se prevină sau chiar să servească drept ajutor în tratamentul bolilor cronice grave precum diabetul, obezitatea, problemele cardiovasculare și cancerul.

Cel mai bun mod de a reduce inflamația din organism este să crești aportul de compuși care acționează ca antiinflamatoare naturale din alimentele sau suplimente. Cel mai bun exemplu este suplimentul Lyprinol capsule, care actioneaza asupra inflamatiei, chiar din primele zile de administrare.

Ce antiinflamatoare naturale sunt disponibile pe piata?

1. Lyprinol 

Lyprinol complex marin forte sau miracolul din mare, este un produs complet natural și sigur care optimizează biochimia organismului și s-a demonstrat în studii clinice că are o activitate antiinflamatoare puternică.

Este un complex lipidic marin, extras din scoica cu cochilie verde in Noua Zeelandă, despre care s-a demonstrat că are proprietăți antiinflamatorii puternice.

Lyprinol® ajută la reglarea mesagerilor chimici precum leucotrienele (care pot provoca inflamație) prin mecanisme naturale. Oferă capacitate antiinflamatoare fără efectele secundare ale medicamentelor antiinflamatoare nesteroidiene.

2. Curcumina

Curcumina aparține grupului de carotenoizi și este cunoscută pentru puterea sa antiinflamatoare ridicată.

Un studiu clinic asupra adolescentelor supraponderale și obeze a observat că suplimentarea cu curcumină a avut efecte benefice asupra markerilor de inflamație.

3. Aicina si Quercetina 

Alicina și quercetina sunt compuși cu acțiune antioxidantă și putere antiinflamatoare care ajută la întărirea sistemului imunitar. 

Studiul „Activitatea antiinflamatoare a produselor naturale”, publicat în 2016, a evidențiat aceste două flavonoide ca substanțe naturale importante cu activitate puternica antiinflamatoare. 

4. Astaxantina

Astaxantina este un carotenoid sintetizat din microalge și ciuperci. Este cunoscut drept cel mai puternic antioxidant din lume și are, de asemenea, proprietăți antiinflamatorii uimitoare.

Un studiu a demonstrat potențialul său ca agent terapeutic antioxidant și antiinflamator în bolile cardiovasculare. De asemenea, a subliniat că nu există rezultate adverse raportate în acest sens.

5. Resveratrol

Dacă ai auzit că vinul este bun pentru sănătatea ta, cu siguranță știi ce este resveratrolul. Justificarea acestei afirmații este tocmai prezența compusului bioactiv cu mare acțiune antiinflamatoare. Uimitor, nu-i așa? În plus, resveratrolul are acțiune antioxidantă și anticancerigenă.

Ce este laptisorul de matca? Top beneficii sustinute de studii

02-06-2022
de catre SAM Distribution
Ce este laptisorul de matca? Top beneficii sustinute de studii

Ce este lăptișorul de matcă?

Lăptișorul de matcă este o substanță secretată de albine, care reprezintă hrana larvelor în curs de dezvoltare, precum și a reginei albinelor. Unele persoane folosesc lăptișorul de matcă pentru a stimula sistemul imunitar și pentru a ajuta la combaterea efectelor îmbătrânirii. De asemenea, poate preveni anumie boli, cum ar fi diabetul și chiar poate creste potenta.

Pentru ce se folosește laptisorul de matca?

Lăptișorul de matcă este alcătuit în principal din apă, zahăr, acizi grași și proteine.

Multe dintre beneficii aduse sănătatii de lăptișorului de matcă se bazează pe efectul pe care îl are regalactina asupra larvelor de albine în curs de dezvoltare. Atunci când o regină moare, albinele lucrătoare selecteaza o larvă femelă si o hrănesc cu cantități mari de lăptișor de matcă. Aceasta substanta unica, modifică ADN-ul insectei și o transformă în regină. Afirmațiile conform cărora consumul de lăptișor de matcă poate ajuta la creșterea longevității si fertilității provin din acest fapt.

Se crede că proteinele derivate din albine, împreună cu mai mulți antioxidanți și compuși antibacterieni, oferă beneficii sănătatii noastre. Printre afecțiunile pe care laptisorul de matca le tratează se numără:

  • Astm
  • Ateroscleroză
  • Diabet
  • Oboseală
  • Febra fânului
  • Colesterolul ridicat
  • Inflamație
  • Boală de rinichi
  • Pancreatită
  • Sindromul premenstrual.

Un produs similar, cu beneficii multiple asupra sanatatii, este mierea de manuka naturala

Se spune chiar că laptisorul de matca încetinește procesul de îmbătrânire prin eliminarea radicalilor liberi sau combate infecțiile prin întărirea sistemului imunitar. De asemenea, este folosit pentru a crește rezistența și starea de bine (nu doar pentru a trata anumite afecțiuni de sănătate).

Laptisorul de matca ajuta in caz de Diabet

Lăptișorul de matcă poate regla glicemia, sugerează un studiu din 2016, publicat în Canadian Journal of Diabetes. Potrivit cercetării, 50 de persoane cu diabet de tip 2 au primit fie un placebo, fie 1.000 de miligrame (mg) de lăptișor de matcă de trei ori pe zi. La finalul studiului de opt săptămâni, grupul căruia i s-a administrat laptisor de matca a înregistrat o reducere semnificativă a glicemiei, în timp ce cei cărora li s-a administrat placebo au avut o ușoară creștere.

În ciuda rezultatelor pozitive, o analiză din 2019 în World Journal of Diabetes a constatat ca laptisorul de matca aduce beneficii minime.

laptisor de matca

Ajuta la reducerea colesterolului marit

Hipercolesterolemia (colesterol marit) este o afectiune legată de ateroscleroză (întărirea arterelor), atac de cord și accident vascular cerebral.

Într-un mic studiu publicat în Gynecological Endocrinology, 36 de femei aflate în postmenopauză cărora li s-au administrat zilnic 150 mg de lăptișor de matcă au înregistrat o creștere de 7,7% a colesterolului HDL ("bun"), precum și o scădere de 4,1% a colesterolului LDL ("rău") și o scădere de 3,1% a colesterolului total.

Rezultate similare au fost obținute într-un studiu din 2017, publicat în Pharmaceutical Biology, în care 40 de adulți cu hipercolesterolemie ușoară au primit zilnic fie un placebo, fie 350 mg de lăptișor de matcă. După trei luni, nivelurile de LDL și de colesterol total au fost reduse în grupul care a consumat laptisor de matca.

Pe de altă parte, nu s-au înregistrat modificări în ceea ce privește colesterolul HDL, trigliceridele, greutatea corporală, dimensiunea taliei sau grăsimea corporală, comparativ cu grupul placebo.

Sindromul premenstrual 

Cercetările preliminare sugerează că lăptișorul de matcă poate ajuta la reducerea simptomelor sindromului premenstrual. 

Într-un studiu din 2014 publicat în Complementary Therapies in Medicine, 110 studente universitare de sex feminin cu sindrom premenstrual au primit fie 1.000 mg de lăptișor de matcă, fie un placebo. Tratamentul a început în prima zi de menstruație și a continuat pe parcursul a două cicluri menstruale.

După două cicluri, femeile din grupul care au luat laptisor de matca au observat o reducere de peste 50% a scorului simptomelor, în timp ce femeile din grupul placebo au avut o scădere mai mică de 5%.

Posibile efecte secundare

Laptisorul de matca este în general bine tolerat atunci când este utilizat în mod corespunzător. Studiile au arătat că laptisorul poate fi administrat în doze zilnice de până la 1.000 mg timp de trei luni, fără efecte secundare.

Este bine de stiut ca laptisorul de matca poate provoca reacții alergice la unele persoane, variind de la simptome nazale ușoare până la anafilaxie care pune în pericol viața. Acest lucru poate fi ca răspuns la lăptișorul de matcă în sine sau la ingredientele pe care acesta le contine, inclusiv polenul de albine și polenul de flori.

Interacțiuni

Lăptișorul de matcă poate încetini coagularea sângelui și poate intensifica efectele anticoagulantelor, ducând la vânătăi și sângerări ușoare. Dacă consumați laptisor de matca în mod continuu, asigurați-vă că întrerupeți tratamentul cu două săptămâni înainte de o intervenție chirurgicală programată pentru a preveni sângerarea excesiva.

Lăptișorul de matcă poate interacționa, de asemenea, cu medicamentele antihipertensive utilizate pentru tratarea hipertensiunii arteriale, provocând o scădere anormală a tensiunii arteriale (hipotensiune). Pentru a evita interacțiunile, anunțați medicul dacă intenționați să utilizați lăptișor de matcă.

Dacă sunteți însărcinată sau alăptați, consultați-vă cu medicul înainte de a consuma lăptișor de matcă.

Dieta Antiinflamatoare: Reguli, Lista Alimente, Meniu

26-08-2021
de catre SAM Distribution
Dieta Antiinflamatoare: Reguli, Lista Alimente, Meniu

Dieta antiinflamatoare este un plan nutrițional care vizează reducerea inflamației cronice în organism și prevenirea multor boli cauzate de inflamația cronică de intensitate scăzută (inclusiv diabet, artrită reumatoidă, ateroscleroză, cancer, boala Alzheimer). 
Citiți regulile unei diete bazata pe alimente antiinflamatoare și aflați ce produse să consumati sau sa evitati.

Ce este dieta antiinflamatoare?

Ca urmare a stresului cronic, a expunerii la poluare, a predispoziției genetice, a lipsei de miscare și a unei diete inadecvate, o mare parte a populației este expusă la boli cauzate de inflamația cronică.

Dieta bazata pe alimente antiinflamatorii trebuie să fie o soluție pentru multe probleme de sanatate. O dietă cu alimente antiinflamatoare poate fi modificata din punct de vedere caloric și poate combina efectele antiinflamatorii ale alimentelor cu pierderea în greutate.

Scopul dietei antiinflamatoare nu este de a slăbi, ci de a vă menține corpul într-o stare de sănătate optimă.

Dieta antiinflamatoare se bazează pe produse cu potențial antioxidant puternic și efecte antiinflamatorii dovedite științific. Recomandările și principiile sale au fost formulate de Dr. Andrew Weila - specialist american în nutriție și medicină integrativă. Sarcina sa principală este de a preveni și elimina inflamația.

Inflamația, pe de altă parte, este răspunsul normal al organismului la leziuni sau microbi. Permite o recuperare rapidă și previne răspândirea bolii.

Inflamația acută se manifestă prin:

  • roșeață, umflături și durere la locul afectat,
  • senzație de cald,
  • temperatura ridicata.

Este un răspuns de apărare natural și de dorit, care mobilizează sistemul imunitar să reacționeze într-un anumit loc.

Inflamația cronică este periculoasă pentru sănătate, ia o formă ascunsă și nu dă simptome mult timp.

Inflamația cronică determină stres oxidativ crescut, care este unul dintre factorii declanșatori ai bolilor autoimune, cum ar fi lupusul și artrita reumatoidă.

Inflamația cronică este, de asemenea, listată printre cauzele aterosclerozei, cancerului, bolii Parkinson și Alzheimer, diabetului de tip 2 sau alergiilor.

Stresul, poluarea mediului, utilizarea anumitor medicamente, abuzul de droguri și nu în ultimul rând dieta, sunt responsabile de inflamația cronică.
 
Dieta poate fi atât antiinflamatorie, cât și proinflamatorie. O dieta antiinflamatoare care inhibă și inversează modificările cauzate de inflamația cronică face parte din tratamentul bolilor civilizației și mai presus de toate, reprezinta o modalitate de a le preveni.

Bine de stiut!

Conform clasamentului popular Best Diets US News, Dr. Weil dieta bazata pe alimente antiinflamatoare este pe locul 14 pe lista celor mai bune diete, pe locul 8 pe lista dietelor pentru sănătatea inimii, pe locul 10 pe lista dietelor pentru alimentația sănătoasă și pe locul 11 ​​pe lista dietelor pentru diabetici.

Popularitatea sa este în creștere datorită interesului tot mai mare al oamenilor pentru efectele antioxidanților și rolul lor în sănătatea generală și protecția împotriva bolilor comune.

Dieta antiinflamatoare beneficii

O dietă cu alimente antiinflamatorii reprezinta un plan nutrițional pentru a oferi organismului dvs. în mod regulat nutrienții esențiali de care are nevoie pentru a ajuta la prevenirea și tratarea bolilor legate de inflamația cronică.

Dr. Andrew Weil este responsabil pentru sistematizarea cunoștințelor obținute pe baza cercetărilor științifice și formularea recomandărilor pentru o dietă antiinflamatoare. Lector la Harvard, pionier al medicinei integrative, acesta a combinat cunoștințele tradiționale din Orientul Îndepărtat cu realizările științifice ale medicinei moderne.

Conform ideii sale, dieta antiinflamatoare se bazează pe o dieta mediteraneana, dar cu mai multe alimente antioxidante, precum ceai verde, ciocolată neagră sau ciuperci asiatice.

Dieta antiinflamatoare reguli

Dieta antiinflamatoare se bazează pe alimente proaspete, în principal legume și fructe. Este recomandat să consumați alimente sănătoase și sa eliminati alimentele procesate și de tip fast-food. Aceasta dieta nu este o dietă de slăbit.

Intr-o dietă antiinflamatoare este recomandat sa consumati carbohidrați, grăsimi și proteine ​​la fiecare masă, iar distribuția energiei din macronutrienți ar trebui să fie după cum urmează:

  • 40-50% energie din carbohidrați,
  • 30% din grăsimi
  • 20-30% din proteine.

Majoritatea carbohidraților din dietă ar trebui să provina din produse slab procesate, nerafinate, cu un indice glicemic mic, cum ar fi  orezul. Ar trebui excluse produsele care conțin făină alba de grâu și zahăr, în special pâinea, dulciurile și gustările sărate. De asemenea, se recomandă evitarea produselor care sunt indulcite cu glucoză sau fructoză.

Este recomandat să consumați zilnic 40 g de fibre dietetice, care provin din fructe de pădure, legume și produse din cereale integrale. Într-o dietă antiinflamatoare, ar trebui să limitați drastic consumul de grăsimi saturate, care se găsește în unt, smântână, brânză și carne.

Este deosebit de important să excludeti si produsele care conțin grăsimi trans proinflamatoare, precum uleiurile vegetale hidrogenate din margarina sau cartofi prăjiți. De asemenea trebuie sa evitati dulciurile și produsele de cofetărie. Uleiurile recomandate din categoria de alimente antiinflamatoare sunt: uleiul de măsline și uleiul de rapiță, iar sursele de grăsimi acceptate sunt nucile și avocado.

Este foarte important să consumați pește care furnizează acizi grași omega-3. Persoanele care nu mănâncă pește ar trebui să ia suplimente EPA și DHA.

Într-o dieta antiinflamatoare, ar trebui să limitați drastic aportul de proteine animale și să creșteți cantitatea de proteine ​​vegetale consumate din semințe, leguminoase și produse din soia.

Pentru a maximiza potențialul antiinflamator al dietei și a vă proteja împotriva bolilor, ar trebui să includeți si cateva surse de fitochimicale bioactive.

Dieta antiinflamatoare recomandă administrarea zilnică a unui set de suplimente antioxidante:

  • vitamina C - 200 mg,
  • vitamina E - 400 UI,
  • seleniu - 200 µg,
  • carotenoizi - 10.000-15.000 UI,
  • acid folic - 400 µg,
  • vitamina D - 2000 UI.

Dieta antiinflamatoare este foarte variată, poți mânca tot felul de produse și trebuie doar să renunți la unele dintre ele.

Dieta antiinflamatoare: piramida alimentară

piramida alimentara

Piramida alimentelor antiinflamatoare este formată din 12 etaje cu produse cu potențialul de a inhiba inflamația și indicații privind frecvența consumului lor. Piramida alimentară antiinflamatoare a fost dezvoltată de Dr. Andrew Weil.

Alimentele pe care trebuie să le consumați în timpul dietei includ:

1. Legume (minim 4-5 porții pe zi) - în special legume cu frunze verzi (spanac, varză), legume crucifere (conopidă, broccoli, varză de Bruxelles, varză), morcovi, sfeclă, ceapă, fasole, alge marine. Sunt o sursă foarte bună de flavonoide și carotenoide cu potențial antioxidant și antiinflamator. Cel mai bine este să alegeți legume dintr-o gamă largă de culori pentru a vă oferi diverse substanțe nutritive. Legumele pot fi consumate crude și fierte.

2. Cereale (3-5 porții pe zi) - se recomandă orez sălbatic, orez brun și basmati, hrișcă, orz, quinoa, produse din cereale. Sarcina lor este de a furniza energie și de a minimiza creșterea bruscă a nivelului de glucoză și insulină din sânge. Pâinea nu este permisă.

3. Fructe (3-4 porții pe zi) - cu cât fructul este mai închis la culoare, cu atât conține mai multe ingrediente antioxidante și antiinflamatoare. La fel ca legumele, fructele oferă flavonoide și carotenoide. Este recomandat să mâncați fructe de toate culorile.

4. Tăiței (de 2-3 ori pe săptămână) - din făină, orez, amidon de fasole, sau alte produse acceptate în dieta antiinflamatoare. Este important ca acestea să fie gătite al dente, ceea ce înseamnă că au un indice glicemic mai mic și provoacă o fluctuație mai mică a nivelului de glucoză din sânge.

5. Grăsimi sănătoase (5-7 porții pe zi) - sursele recomandate de grăsime sunt uleiul de măsline extravirgin, uleiul organic de rapiță presat la rece, nucile și alunele, semințele, în special semințele de cânepă și semințele de in, semințele de chia, avocado, peștele gras și produsele din soia. Sarcina lor este de a furniza acizi grași antiinflamatori omega-3 și polifenoli antioxidanți.

6. Semințe de leguminoase (1-2 porții zilnic) - fasolea, mazărea, lintea, nautul sunt bogate în acid folic, magneziu, potasiu și fibre solubile, ceea ce ajută la eliminarea toxinelor din organism. În același timp, acestea sunt o sursă de proteine și au un indice glicemic scăzut, care ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge.

7. Peștele și fructele de mare (de 2-6 ori pe săptămână) - somonul, heringul, sardinele, tonul și macroul sunt surse de acizi grași antiinflamatori omega-3. Consumul lor este cu atât mai important cu cât sunt una dintre puținele surse ale acestor grăsimi sanatoase.

8. Ciupercile asiatice fierte (nelimitat) - Shiitake, Enokitake, maitake și alte ciuperci conțin ingrediente care susțin funcționarea sistemului imunitar. Nu trebuie consumate crude.

9. Produse din soia (1-2 porții pe zi) - tofu, tempeh, lapte de soia și preparate din soia pentru a asigura cantitatea potrivită de izoflavone antioxidante. Ar trebui să alegeți produse fabricate din boabe de soia întregi, nu izolat de proteine ​​din soia, cum ar fi suplimente de proteine ​​și alimente gata preparate.

10. Surse de proteine (de 1-2 ori pe săptămână) - Brânză, produse lactate de înaltă calitate, ouă îmbogățite omega-3, carne de pasăre de curte fără piele și produse lactate slabe. Aceste sunt alimente care pot fi consumate în dieta antiinflamatoare, dar ar trebui să limitați consumul lor.

11. Ceai (2-4 căni pe zi) - Ceaiul verde, alb și oolong sunt surse de catehine și alți compuși antiinflamatori. Consumate zilnic au multe beneficii pentru sănătate.

12. Ierburi și condimente (nelimitat) - acestea au un potențial antioxidant puternic. Puteți sa le folositi atât proaspete, cât și uscate.

13. Suplimentele (zilnic) - suplimentarea multivitaminică și multiminerală este destinată să suplinească deficiențele în cazul în care o persoană care urmează o dietă antiinflamatoare, nu este în măsură să o urmeze cu precizie. Suplimentele deosebit de importante sunt vitamina C, vitamina E, carotenoide, seleniu, coenzima Q10, vitamina D și uleiul de pește.

14. Dulciuri sănătoase (ocazional) - fructele uscate neîndulcite și ciocolată neagră cu un conținut de cacao de min. 70% sunt dulciurile permise în dieta antiinflamatoare.

15. Vinul roșu (opțional, nu mai mult de 1-2 pahare pe zi) - este un produs cu un bine cunoscut efect antiinflamator, datorita resveratrolului și quercetinei.

Dieta antiinflamatoare: produse interzise

  • pâine albă, paste albe și alte produse rafinate din făină;
  • băuturi îndulcite și sucuri de fructe;
  • înghețată, creme de tort;
  • carne procesata: cârnați, conserve de carne, cârnați cu un conținut de carne sub 90%, a căror greutate este crescută prin injectarea apei cu polifosfați;
  • gustări sărate: chipsuri, sticksuri, biscuiți;
  • alcool, de exemplu vodcă, whisky, gin.
  • acizi grași trans (uleiuri vegetale hidrogenate);

Aportul caloric zilnic într-o dietă cu alimente antiinflamatoare variază de la 2.000 la 3.000 in functie de sex, vârstă și activitatea fizică.

Comment-uri

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu