Adevarul despre Mierea de Manuka - De ce este atat de speciala?

02-12-2022
de catre SAM Distribution
Adevarul despre Mierea de Manuka - De ce este atat de speciala?

Mierea de Manuka nu este doar o miere obișnuită. Adevarul despre Mierea de Manuka este ca are un gust delicios si proprietăți speciale care ii oferă beneficii interesante și surprinzătoare pentru sănătate. Ce este mierea de manuka, de unde provine și ce beneficii poate aduce sănătății noastre?

Ce este mierea de manuka și ce inseamna MGO (metilglioxal)?

Mierea de Manuka este o miere speciala, produsa doar in Noua Zeelandă și Australia. În ultimii ani, a câștigat multă popularitate pentru beneficiile remarcabile pe care le are pentru sănătate. Este folosita în mod popular ca remediu natural pentru a ajuta la o serie de afecțiuni.

Lucrul care diferențiază mierea de manuka de alte tipuri de miere este prezența compusului organic, metilglioxal (MGO).

Abia în 1990, profesorul Peter Molan de la Universitatea Waikato din Noua Zeelandă a descoperit că mierea de manuka are proprietăți antibacteriene care nu sunt prezente în alte tipuri de miere.

În 2006, profesorul Thomas Henle de la Universitatea Tehnică din Dresda a descoperit că nivelul foarte ridicate de metilglioxal (MGO) din mierea de manuka este responsabil pentru activitatea sa antibacteriană unică.

Adevarul despre Mierea de Manuka este ca Metilglioxalul este ingredientul cheie, foarte important, care o diferențiază de alte tipuri de miere.

De unde vine mierea de manuka?

Mierea de Manuka este produsă de albinele care polenizează arbustii de manuka (cunoscuti și sub numele de arbori de ceai, științific Leptospermum scoparium), o specie de plantă originară din Noua Zeelandă și sud-estul Australiei.

Această miere, cu un nivel ridicat de metilglioxal (MGO), poate aduce multipe beneficii pentru sănătate.

Mai multe despre conținutul de metilglioxal (MGO) al mierii de manuka

În 2008, a fost introdus un sistem de evaluare a conținutului de metilglioxal al mierii - Sistemul de certificare MGO™ Manuka Honey, fondat de Manuka Health.

Cu cât conținutul de metilglioxal al unui produs cu miere de manuka este mai mare, cu atât activitatea antibacteriană este mai puternică.

Acest sistem, bazat pe știință, ne permite să înțelegem cu ușurință cât de mult MGO este prezent într-un produs. Produsele cu miere de Manuka sunt testate, certificate și evaluate pe baza nivelului minim de metilglioxal. Acest nivel variaza de la 30 mg/kg până la 550 mg/kg.

De exemplu, un produs MGO™ 100+ conține 100 mg de metilglioxal per kg de miere de manuka; 250+ conține 250 mg de metilglioxal per kg de miere de manuka și așa mai departe pentru mierea de manuka MGO 400+ și 550+.

Metilglioxalul apare în mod natural in miere până la 600 mg/kg.

Care sunt beneficiile pentru sănătate ale mierii de manuka?

De la tratarea rănilor până la calmarea unei dureri de gât și chiar îmbunătățirea sănătății orale, s-a demonstrat științific că metilglioxal-ul din mierea de manuka oferă beneficii surprinzătoare pentru sănătate.

1. Eficacitate crescuta in vindecarea rănilor

S-a demonstrat că proprietățile antioxidante și antimicrobiene ale mierii de manuka ajută la vindecarea rănilor și la regenerarea țesuturilor.

Un studiu a arătat chiar că 88% dintre cei care au folosit miere de manuka au observat o scădere a dimensiunii rănilor [studiu 1].

În 2007, mierea de manula a primit aprobarea în SUA pentru tratamentul rănilor.

2. Foarte eficientă pentru ulcere, dureri în gât și răni infecate

Proprietățile medicinale ale mierii au fost mult remarcate în cercetarea clinică - este antibacteriană și antiinflamatoare, fiind populară pentru tratamentul infecțiilor gâtului, ulcerelor bucale și chiar ca supliment nutritiv.

Cercetările au arătat că mierea de manuka, acționează împotriva Streptococcus mutans, bacteria care provoacă durerea în gât [studiu 2].

Un conținut minim de metilglioxal de 400 mg/kg (MGO™ 400+ sau MGO™ 550+) este benefic în acest scop.

De regulă, cu cât conținutul de metilglioxal al produsului cu miere de manuka pe care îl alegeți este mai mare, cu atât sunt mai importante proprietățile antibacteriene pe care aceasta le oferă.

3. Recomandata pentru sănătatea orală

Nimeni nu vrea placa dentara, gingii inflamate sau carii. De obicei, dulciurile sunt dăunătoare pentru dinții noștri dar s-a doventi ca mierea de manuka este utilă în îmbunătățirea sanatatii orale.

Studiile au evidențiat că activitatea antibacteriană din mierea de manuka combate creșterea bacteriilor orale dăunătoare [studiu 3].

Mierea de Manuka MGO™ de la Manuka Health folosește un sistem de calitate bazat pe știință și vine cu o garanție de miere de manuka de calitate premium 100% produsă din Noua Zeelandă. Este obținuta în Noua Zeelandă, fiecare lot fiind urmărit de la stup până la raft.

Miere de manuka pret

Prin parteneriatul cu importatorul Manuka Health in Romania, vă putem oferi miere de Manuka la un pret corect pe site-ul nostru. Mierea este certificată si testată pentru conținutul său de MGO într-un laborator independent. Ingredientul natural metilglioxal (MGO) este crucial pentru unicitatea mierii. Mierea de Manuka conține MGO într-o concentrație mult mai mare decât orice altă miere.

„Aurul lichid” al Noii Zeelande nu numai că are un gust incredibil de delicios, dar impresionează și prin beneficiile sale pentru sanatate!

Comment-uri

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu