Miere de Manuka - Proprietati, Beneficii si Recomandari

09-02-2022
de catre SAM Distribution
Miere de Manuka - Proprietati, Beneficii si Recomandari

Miere de manuka - mierea cu multiple proprietati

Mierea de Manuka este produsă in Noua Zeelanda de albine care polenizează florile tufișului de Manuka. Conține compuși activi, care îi conferă proprietăți antimicrobiene naturale, și tocmai acest lucru o diferențiază de mierea obișnuită.

Cuprins: 

1. Miere de manuka - mierea cu multiple proprietati

2. Beneficiile nutriționale ale mierii de Manuka

3. Miere de manuka beneficii: Top 5 utilizari pentru sănătate

4. Cum alegi cea mai bună miere de manuka?

Când cumpărați miere de manuka, ar trebui să căutați pe etichetă marca UMF sau MGO. Aceasta înseamnă Unique Manuka Factor  și este o marcă de calitate acordată apicultorilor, producătorilor și exportatorilor de miere de manuka originala din Noua Zeelandă. 

Pe lângă faptul că poartă marca comercială UMF, veți vedea și un număr precum 10+ sau 25+. Aceasta valoare reprezintă nivelul de compuși unici metilglioxal (MG) și dihidroxiacetonă (DHA) prezenți în acel sortiment de miere. UMF este cel care dă mierii puritatea și calitatea ei. Cu cât valoarea este mai mare, cu atât este mai mare conținutul de MG și DHA și prin urmare, mierea este considerată a fi mai pură și mai puternică.

Descoperiți gama noastră completă de Miere de manuka!

Ce inseamna UMF?

UMF înseamnă Unique Manuka Factor și este o marcă de calitate acordată apicultorilor autorizați înregistrați, producătorilor și exportatorilor de miere de manuka autentică.

Pe eticheta oricărui produs cu miere de manuka, veți vedea factorul UMF sau MGO și un număr, cum ar fi 10+ sau 25+, reprezentând nivelul de compuși unici, metilglioxal (MG) și dihidroxiacetonă (DHA) prezenți în acel produs.

Ce inseamna MGO?

Simbolul MGO vă va spune dacă un produs conține un nivel ridicat de compus metilglioxal. Acest marcaj indică dacă un produs are un nivel bun de activitate antibacteriană. Un nivel de MGO de 400+ până la 550+ indică o activitate antibacteriană foarte mare.

miere manuka

Beneficiile nutriționale ale mierii de Manuka

O linguriță de miere de manuka oferă:

 • 33 kcal / 137 KJ
 • 8,4 g carbohidrați
 • 8,2 g zahăr

In continutul acesteia regasim:

 • dihidroxiacetona;
 • peroxid de hidrogen;
 • metilglioxalul;
 • acizi organici: acid citric, acid acetic, acid oxalic, acid lactic;  
 • zaharuri si fructoza
 • leptospermina
 • aminoacizi
 • polifenoli si flvonoide
 • carotenoide
 • acid ascorbic (vitamina C)
 • minerale: calciu, potasiu, magneziu, fier, zinc, sodiu, mangan, fosfor;
 • carbohidrati, proteine si fibre
 • complexul de vitamine din grupul B (B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9)

Mierea, inclusiv mierea de manuka, este considerată un zahăr, motiv pentru care ar trebui să o consumam cu moderatie.

Miere de manuka beneficii: Top 5 utilizari pentru sănătate

1. Sprijină vindecarea rănilor

Mierea de Manuka are multe beneficii, fiind probabil cea mai renumită pentru proprietățile sale de vindecare a rănilor. Când este aplicat direct pe o rană, poate îmbunătăți procesul de vindecare și poate reduce durerea atât de mult încât Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA a aprobat-o ca opțiune pentru tratamentul rănilor în 2015.

Avand efect antimicrobian, antioxidant și antiinflamator, studiile au arătat că mierea de manuka oferă suport pentru vindecarea rănilor pentru regenerarea țesuturilor, arsuri superficiale cu grosime parțială,  ulcere diabetice și  răni ale pleoapelor, de exemplu, după operație.

2. Sprijină sănătatea intestinului

Mierea de Manuka acționează ca un prebiotic, fiind o sursă de carbohidrați nedigerabili cunoscuți sub numele de oligozaharide. Nu avem capacitatea de a digera acești carbohidrați, dar bacteriile noastre din intestine pot. Utilizarea oligozaharidelor ca combustibil ajută la creșterea nivelului de bacterii „bune” din sistemul nostru digestiv, inclusiv bifidobacteriile și lactobacilii.

Cercetările au demonstrat potențialul mierii de manuka de a ajuta la protejarea împotriva ulcerelor gastrice, oferind un efect antiinflamator și ajutând potențial la gestionarea infecțiilor precum Helicobacter pylori, care poate provoca ulcere și reflux acid. Există, de asemenea, cateva dovezi stiintifice că mierea de manuka poate contribui la ameliorarea si tratarea altor infecții intestinale, inclusiv cele de la tulpini bacteriene, cum ar fi Clostridium difficile.

3. Poate oferi proprietăți antivirale

Un studiu din 2014 asupra mierii de manuka a constatat că aceasta a inhibat eficient virusurile gripale, iar un alt studiu a constatat că are o activitate semnificativă împotriva zona zoster. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări, inclusiv studii pe oameni, în acest domeniu înainte de a putea fi trase concluzii ferme.

4. Calmează durerea în gât

Mierea și lămâia sunt un remediu vechi pentru răceală, iar studiile susțin această afirmație. Un studiu realizat in anul 2010 a constatat că mierea naturala a fost mult mai eficientă în ameliorarea simptomelor de tuse la copii decât medicamentele din farmacii fără prescripție medicală. 

Acest lucru a fost urmat de noi linii directoare în 2018 de la Institutul Național pentru Excelență în Sănătate și Îngrijire (NICE și Public Health England (PHE) pentru a utiliza mierea ca tratament de primă linie pentru a reduce simptomele tusei pe termen scurt. In prezent a fost lansat un studiu care analizează eficacitatea mierii naturale în tratamentul pacienților infectați cu Covid-19.

5. Poate fi utila pentru infecțiile rezistente la antibiotice

Un studiu din 2020 care investighează aplicarea mierii de calitate medicală ca abordare pentru tratarea infecțiilor multirezistente sugerează că ar trebui să fie considerată o terapie alternativă.

Care este porția zilnica, sanatoasa de miere de manuka?

Maximum două lingurițe pe zi (15 g) reprezintă porția recomanda de miere de manuka, deoarece, deși are multe beneficii impresionante pentru sănătate, este foarte bogată în zahăr.

Dacă doriti sa consumați miere de manuka, o puteti face alaturi de ovăz sau iaurt natural.

Cum alegi cea mai bună miere de manuka?

În primul rând, verificați dacă este din Noua Zeelandă și că poartă ștampila UMF sau MGO și marca comercială.

După cum vă puteți da seama, mierea de Manuka nu este ca mierea obișnuită. Prin urmare, atunci când doriti sa achizitionati un produs care pretinde că are in compozitie miere de Manuka, este important să verificati daca:

 • Metilglioxal (MGO): Acesta este un compus antibacterian care se găsește în mierea de Manuka și este folosit pentru a vindeca rănile, a calma durerile de gât și pentru a preveni cariile dentare.
 • Dihidroxiacetonă (DHA): Acest compus găsit în nectarul florilor de arbore de Manuka se transformă în MGO în timpul producției de miere, dar poate fi încă listat pe suplimentele cu miere de Manuka.
 • Leptosperină: Acest compus este o substanță chimică care se găsește în mod natural în plantele de arbori de Manuka și este important pentru că se găsește doar în mierea de Manuka și în câteva rude apropiate, așa că prezența sa indică autenticitatea unui produs cu miere de Manuka.

Eticheta ar trebui să aibă, de asemenea, ratingul UMF, cum ar fi 10+ sau 25+. Cu cât numărul este mai mare, cu atât mai bine din punct de vedere al beneficiilor nutriționale – dar cu atât produsul va fi mai scump.

Dacă vedeți o ștampilă UMF sau MGO pe un produs, înseamnă că acesta apartine unuia dintre cei peste 100 de apicultori, producători și exportatori cu licență din Noua Zeelanda.

Cea mai buna miere de manuka pentru inflamație: MGO 400+ Manuka Health

Evaluăm acest produs Manuka Health drept una dintre cele mai bune miere Manuka de pe piață. Această miere de Manuka are un nivel antibacterian ridicat și poate ajuta la vindecarea diferitelor afectiuni prin proprietățile sale antibacteriene și antiinflamatorii puternice.

comanda miere de manuka

De ce să cumpărați:

 • 100% miere de Manuka pură din Noua Zeelandă
 • MGO 400+
 • Testare independentă de calitate într-un laborator acreditat ISO17025
 • Traseu urmarit de la stup pana la raft
 • Cruda și nepasteurizata
 • Doar 45 de calorii pe lingura

Este mierea de manuka recomandata pentru toată lumea?

Mierea poate fi consumata de majoritatea adulților, cu toate acestea, trebuie evitată dacă aveti alergie la miere sau polen.

Cei cu diabet trebuie să fie atenți la nivelul zahărului din sânge atunci când consumă miere de manuka, deoarece este bogată în zahăr.

De asemenea, NHS recomanda să nu dați miere copiilor sub vârsta de 1 an, deoarece ocazional conține o bacterie care poate provoca boli grave la sugari.

Incearca si tu mierea de manuka pentru imunitate!

Comment-uri

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu