• Garantat Cel mai mic pret
 • Livrare în 1-3 zile Gratuit peste 500 lei
 • 14 zile Retur / schimb
 • Tinctura de Tataneasa, 50 ml, Dacia Plant

   
  10,00 lei
  in stoc

  Tinctura de Tataneasa 

  Tinctura de tataneasa
  (symphytum officinale)
  Solutie hidroalcoolica

  Tinctura de tataneasa este o solutie hidroalcoolica obtinuta prin preparare la rece din radacina plantei symphytum officinale.
  Dintre produsele vegetale administrate pe cale orala solutiile hidroalcoolice sunt cel mai usor asimilate de catre organism efectul aparand la scurt timp.
  In comparatie cu metoda clasica de productie dacia plant foloseste un procedeu de extractie repetata care permite obtinerea unui extract hidroalcoolic cu 35% mai concentrat.

  Despre tataneasa:
  Tataneasa face parte din familia boraginaceae fiind o planta inaltuta cu frunze ovat-lanceolate si flori de forma tubulara si culoare violacee. Creste la marginea apelor statatoare in zavoaie in lunci in locuri mlastinoase la marginea culturilor in luminisuri si locuri cu umiditate ridicata. In antichitate planta era utilizata pentru oprirea sangerarilor si vindecarea fracturilor si a ranilor. se mai numeste barba-tatei buruiana-lui-tatin iarba-intaritoare mierea-ursului radacina-neagra etc.

  Contribuie la:
  Extern:
  Eliminarea disconfortului care apare la nivelul:
  articulatiilor tendoanelor si ligamentelor pielii venelor hemoroidale si mucoasei anale.

  Precautii:
  Nu se aplica pe rani deschise.
  Nu se administreaza in uz intern.

  Contraindicatii:
  Alergie la tataneasa.

  Mod de administrare:
  Extern:
  - pentru la eliminarea disconfortului care apare la nivelul articulatiilor tendoanelor si ligamentelor se aplica sub forma de comprese cu tinctura care se mentin la locul afectat minim 2 ore. Inaintea administrarii produsului se recomanda ca persoanele care au o piele sensibila sa aplice o  crema cu extract de plante argila sau rasina;
  - pentru eliminarea disconfortului care apare la nivelul pielii se fac badijonari locale cu tinctura sau cu solutia diluata (obtinuta prin adaugarea unei lingurite de tinctura la 100 ml de apa) in functie de sensibilitatea acesteia;
  - pentru reducerea disconfortului care apare la nivelul venelor hemoroidale si mucoasei anale se aplica local sub forma de comprese sau badijonaj cu solutia diluata obtinuta in modul urmator: se pune tinctura intr-un vas deschis si se lasa pana se evapora ½ din cantitatea de alcool dupa care se amesteca in proportii egale cu apa.

  Ingrediente: 
  Alcool etilic 80% vol. apa purificata tataneasa (Symphytum officinale) - radacini (20%).
  Raport planta/alcool etilic – 1:5.
  Produsul nu contine conservanti si coloranti artificiali.

  Prezentare:
  50 ml

  Vezi si Carpimed 50 ml Elzin Plant