• Garantat Cel mai mic pret
 • Livrare în 1-3 zile Gratuit peste 500 lei
 • 14 zile Retur / schimb
 • Tinctura de Salvie, 50 ml, Dacia Plant

   
  10,00 lei
  in stoc

  Tinctura de Salvie 

  Tinctura de salvie este o solutie hidroalcoolica obtinuta prin preparare la rece din partile aeriene ale plantei salvia officinalis.
  Dintre produsele vegetale administrate pe cale orala solutiile hidroalcoolice sunt cel mai usor asimilate de catre organism efectul aparand la scurt timp.
  In comparatie cu metoda clasica de productie dacia plant foloseste un procedeu de extractie repetata care permite obtinerea unui extract hidroalcoolic cu 35% mai concentrat.

  Despre salvie:
  Salvia face parte din familia lamiaceae fiind un subarbust cultivat originar din zona mediteraneana. Denumirea stiintifica a plantei salvia provine din verbul  latin salvare” care  inseamna a salva. in antichitate era considerata un panaceu universal avand peste 60 de indicatii mentionate in textele istorice cele mai cunoscute fiind utilizarile sale ca remediu pentru: tratarea muscaturilor de serpi cresterea fertilitatii la femei reducerea transpiratiei la bolnavii de tuberculoza scaderea secretiei lactate la lauze etc. Dioscoride unul dintre cei mai vestiti medici ai antichitatii recomanda planta ca diuretic emenagog (pentru declansarea ciclului menstrual) si hemostatic.
  Se mai numeste jales-de-gradina salbie cilvie jalnica selghie.

  Contribuie la
  Intern:

  - Functionarea normala a sistemului digestiv prin:
    - Stimularea producerii si eliminarii de bila
    - Reducerea spasmelor gastro-intestinale si balonarii
  - Functionarea normala a sistemului hormonal feminin
  - Reducerea starilor neplacute care apar la menopauza
  - Functionarea in conditii optime a memoriei
  - Reducerea surmenajului psihic si intelectual
  - Functionarea normala a aparatului respirator
  - Reducerea transpiratiei abundente.

  Extern:
  - Reducerea disconfortului care apare la nivelul pielii
  - Mentinerea sanatatii cavitatii bucale
  - Reducerea riscului de sangerare
  - Reducerea transpiratiei abundente.

  Precautii
  Se administreaza cu prudenta la persoanele cu gastrita hiperacida si ulcer gastric si duodenal (datorita continutului in alcool poate creste aciditatea gastrica).
  Contraindicatii

  Din cauza continutului de alcool nu se recomanda administrarea in: hepatite virale toxice si metabolice steatoza hepatica si ciroza hepatica. Hipertensiune arteriala epilepsie sarcina alaptare alergie la salvie tratamente care nu permit consumul de alcool.

  Administrare:
  Intern:

  Adulti si tineri peste 15 ani: cate o lingurita de tinctura diluata in 100 ml de apa (jumatate de pahar) de 3-4 ori pe zi pe stomacul gol.
  Copii 7-14 ani: cate 10-30 picaturi de tinctura diluate in 100 ml apa (jumatate de pahar) de 3 ori pe zi pe stomacul gol.
  Extern:
  - pentru reducerea disconfortului care apare la nivelul pielii si a riscului de sangerare se fac badijonari locale cu tinctura sau cu solutia diluata (obtinuta prin adaugarea unei lingurite de tinctura la 100 ml de apa) in functie de sensibilitatea pielii;
  - pentru mentinerea sanatatii cavitatii bucale se clateste gura cu solutia diluata obtinuta prin adaugarea a 1-2 lingurite de tinctura la 100 ml de apa (1/2 de pahar);
  - pentru reducerea transpiratiei abundente se fac spalaturi locale cu solutia diluata obtinuta prin adaugarea a 1-2 lingurite de tinctura la 100 ml de apa (jumatate de pahar).

  Ingrediente: 
  Apa purificata alcool etilic 40% vol. salvie  (Salvia officinalis) parti aeriene 27%.
  Raport planta/alcool etilic – 1:3 7
  Produsul nu contine conservanti si coloranti artificiali.

  Prezentare:
  50 ml