• Garantat Cel mai mic pret
 • Livrare în 1-3 zile Gratuit peste 500 lei
 • 14 zile Retur / schimb
 • Tinctura de muguri de Plop, 50 ml, Dacia Plant

   
  10,00 lei
  in stoc

  Tinctura de muguri de Plop 

  Tinctura  de muguri  de  plop
  (populus nigra)
  Solutie hidroalcoolica

  Tinctura de muguri de plop este o solutie hidroalcoolica obtinuta prin preparare la rece din mugurii arborelui populus nigra.
  Dintre produsele vegetale administrate pe cale orala solutiile hidroalcoolice sunt cel mai usor asimilate de catre organism efectul aparand la scurt timp.
  In comparatie cu metoda clasica de productie dacia plant foloseste un procedeu de extractie repetata care permite obtinerea unui extract hidroalcoolic cu 35% mai concentrat.

  Despre mugurii de plop:
  Plopul face parte din familia salicaceae fiind un arbore foios cu tulpina deseori curbata care atinge inaltimi de 30-35 m avand o longevitate de 300-400 de ani. Denumirea stiintifica provine din latinescul populus'' care inseamna popor''. Creste in regiunile de campie in poieni pe dealuri joase in lunci precum si in regiunile montane. Numiti si propolis vegetal” mugurii de plop reprezinta partea embrionara nedezvoltata a ramurilor ei avand un continut bogat in: derivati de alcool salicilic flavone si ulei esential. In medicina traditionala se foloseau in: infectii respiratorii amigdalita dureri de cap stari febrile si infectii urinare. se recolteaza de la sfarsitul lunii februarie  pana la inceputul lunii aprilie.

  Contribuie la
  Intern:

  - mentinerea sanatatii aparatului respirator si urinar
  - mentinerea temperaturii corpului in limite normale
  - reducerea disfunctiilor articulare.
  Extern:
  Contribuie la eliminarea disconfortului care apare la nivelul:
  - pielii
  - venelor hemoroidale si mucoasei anale.

  Precautii
  Se administreaza cu prudenta la persoanele cu gastrita hiperacida si ulcer gastric si duodenal (datorita continutului in alcool poate creste aciditatea gastrica).
  Contraindicatii

  Din cauza continutului de alcool nu se recomanda administrarea in: hepatite virale toxice si metabolice steatoza hepatica ciroza hepatica sarcina si alaptare.
  Alergie la muguri de plop tratamente care nu permit consumul de alcool.

  Administrare
  Intern:

  Adulti si tineri peste 15 ani: cate o lingurita de tinctura diluata in 100 ml de apa (jumatate de pahar) de 4 ori pe zi inainte de mese.
  Copii 7-14 ani: cate 10-30 picaturi de tinctura diluate in 100 ml apa sau ceai (jumatate de pahar) de 3 ori pe zi inainte de mese.
  Extern:
  - pentru reducerea disconfortului care apare la nivelul pielii se fac badijonari locale cu tinctura sau cu solutia diluata (obtinuta prin adaugarea unei lingurite de tinctura la 100 ml de apa) in functie de sensibilitatea pielii;
  - pentru reducerea disconfortului care apare la nivelul venelor hemoroidale si mucoasei anale se aplica local sub forma de comprese sau badijonaj cu solutia diluata obtinuta in modul urmator: se pune tinctura intr-un vas deschis si se lasa pana se evapora ½ din cantitatea de alcool dupa care se amesteca in proportii egale cu apa.

  Ingrediente: 
  Alcool etilic 80% vol.; apa purificata; plop (Populus nigra) - muguri (20%).
  Raport planta/solvent de extractie – 1:4.
  Produsul nu contine conservanti si coloranti artificiali.

  Prezentare:
  50 ml

  Vezi si Hemoroeasy 30 comprimate Glenmark