• Garantat Cel mai mic pret
 • Livrare în 1-3 zile Gratuit peste 500 lei
 • 14 zile Retur / schimb
 • Salix, 60 comprimate, Dacia Plant

   
  22,00 lei
  in stoc

  Salix 

  Salcia este o planta utilizata inca din antichitate egiptenii si asirienii folosind scoarta arborelui pentru a indeparta durerea si inflamatia. Salcia era de asemenea recomandata in durerile din timpul nasterii de catre Hippocrate si Dioscoride unii dintre cei mai renumiti medici ai antichitatii. Planta este considerata a fi sursa originala a aspirinei deoarece in anul 1838 din scoarta de salcie a fost extras pentru prima data acidul salicilic din care in Germania a fost obtinuta ulterior pe cale de sinteza aspirina.

  Specialistii Dacia Plant au realizat asocierea extractului din scoarta de salcie cu uleiul esential de pin datorita proprietatilor antiinflamatoare si antiseptice respiratorii ale acestuia marind astfel eficacitatea produsului.

  Actiuni
  ACTIUNI MAJORE: antiinflamatoare analgezica.

  ALTE ACTIUNI: antipiretica antiseptica respiratorie antioxidanta usor sedativa.

  FARMACOCINETICA:

  La nivelul ficatului salicozida si substantele inrudite sunt metabolizate sub actiunea sistemului citocrom P-450 la acid salicilic. Procesul de metabolizare a combinatiilor salicilice din extractul de salcie este mult mai lent decat in cazul aspirinei ceea ce determina prelungirea duratei de actiune a substantelor bioactive din planta. Actiunea farmacodinamica a 270mg extract de salcie este echivalenta cu cea obtinuta prin administrarea a 500mg de aspirina (acid acetilsalicilic) deoarece la obtinerea efectului contribuie tot fitocomplexul.

  Indicatii
  Se utilizeaza ca adjuvant in: dureri reumatice articulare si musculare dureri de spate nevralgii dureri de cap raceala dureri menstruale dureri dentare traumatisme.

  Contraindicatii
  Tulburari grave ale functiilor hepatice si renale deficit de glucozo-6-fosfat-dehidrogenaza copii si adolescenti cu boli febrile sarcina alaptare alergie la aspirina sau la salicilati alergie la oricare dintre componentele produsului.

  Efecte adverse: rareori pot aparea greturi usoare.

  Precautii
  La persoanele cu astm bronsic teren alergic hemoragii hemofilie sau aflate in tratament cu anticoagulante se administreaza numai cu recomandarea medicului. Se administreaza cu prudenta la persoanele cu ulcer gastric si duodenal.

  Prezentare:
  60 comprimate