• Garantat Cel mai mic pret
 • Livrare în 1-3 zile Gratuit peste 500 lei
 • 14 zile Retur / schimb
 • Reducere
  12%

  Respiral Forte, 60 comprimate, Dacia Plant

  Pret vechi: 25,00 lei  
  22,00 lei
  Discount: 3,00 lei (12%)
  in stoc

  Respiral Forte 

  Respiratia este cea mai sensibila functie vitala a organismului uman.
  Daca ea este blocata dupa numai 7 minute de absenta a oxigenului celulele organismului uman incep sa moara.
  Caile respiratorii se compun din cavitatile nazale faringe laringe trahee bronhii plamani si comunica direct cu mediul exterior motiv pentru care sunt expuse actiunii factorilor nocivi din atmosfera.
  Una din cauzele determinante ale aparitiei bolilor respiratorii este infectia. Paralel cu aceasta pot aparea dureri de gat se poate produce inflamatia mucoasei nazale a faringelui a laringelui cu instalarea bolilor aferente (rinite faringite laringite bronsite).
  Bronsita este o infectie care se instaleaza la nivelul bronhiilor fiind asociata cu inflamarea mucoasei bronhice si producerea de secretii in exces. Acestea produc obstructionarea respiratorie si ingreuneaza respiratia.

  Respiral forte a fost conceput pentru ameliorarea capacitatii respiratorii si pentru oxigenarea mai eficienta a celulelor intregului corp.
  Tratamentul afectiunilor respiratorii realizat cu ajutorul produsului respiral forte consta in administrarea de uleiuri volatile obtinute din plante care in combinatie cu propolisul si cu mugurii de plop sa asigure actiunea antiseptica si descongestionanta asupra cailor respiratorii si sa elimine durerea si inflamatia care apar la acest nivel.

  Propolis:
  Propolisul este un produs apicol care prin compozitia sa bogata in flavonoizi si acid ferulic prezinta proprietati antimicrobiene (fiind bactericid asupra germenilor gram pozitivi si bacteriostatic asupra germenilor gram negativi) antivirale (inhiband multiplicarea virusurilor) antimicotice analgezice antiinflamatoare avand in acelasi timp si actiune cicatrizanta si trofica locala. Datorita acestor proprietati propolisul este utilizat in afectiuni ale cailor respiratorii superioare amigdalite sinuzite bronsite laringite faringite gripa etc.

  Muguri de plop (populi gemmae):
  Rasina mugurilor de plop este sursa vegetala a propolisului din acest motiv ea numindu-se si propolis vegetal. Din compozitia mugurilor fac parte derivati ai saligenolului (alcoolul salicilic) cum ar fi populozida salicozida si salicilpopulozida substante cu actiune antiseptica analgezica antipiretica si antiinflamatoare. Datorita acestor principii active mugurii de plop se utilizeaza in afectiuni ale cailor respiratorii (traheite bronsite acute si cronice).

  Ulei volatil de pin (aetheroleum pini foliorum):
  Uleiul volatil de pin contine α si β-pinen limonen silvestren borneol terpinolen substante cu actiune antiseptica dezinfectanta antiinflamatoare cicatrizanta diuretica si fluidifianta a secretiilor bronhice. Datorita acestor proprietati uleiul volatil de pin se utilizeaza ca adjuvant in tratamentul afectiunilor tractului respirator superior bronsite tuse de diverse etiologii dar si al afectiunilor urinare (cistite pielite uretrite litiaza urinara) a nevralgiilor si reumatismului.

  Ulei volatil de tea tree (aetheroleum melaleuca alternifolia):
  Uleiul volatil de tea tree contine: α-pinen limonen sabinen cineol eugenol terpinolen substante cu actiune antibacteriana (fiind bactericide la doze mari si bacteriostatice la doze mici) antivirala antiinflamatoare. Datorita acestor proprietati uleiul volatil de tea tree poate fi utilizat ca si adjuvant in tratamentul gripei bronsitelor sinuzitelor laringitelor tusei otitelor si cistitelor.

  Ulei volatil de menta (aetheroleum menthae):
  Uleiul volatil de menta contine α si β-pinen mentol mentona cineol limonen β-tuiona si sabinen substante cu actiune antispastica antibacteriana secretolitica descongestionanta asupra sinusurilor si cailor respiratorii analgezica si usor anestezica. Datorita acestor proprietati uleiul de menta se utilizeaza ca si adjuvant in tratamentul infectiilor respiratorii tusei convulsive tusei spastice in faringite laringite sinuzite tulburari digestive etc.

  Ulei volatil de eucalipt (aetheroleum eucalypti):
  Datorita continutului mare in eucaliptol uleiul volatil de eucalipt are proprietati secretolitice expectorante si descongestionante asupra sinusurilor si cailor respiratorii. Ajuta la fluidificarea si eliminarea secretiilor bronhice putand fi administrat ca si adjuvant in afectiuni ale cailor respiratorii superioare tuse convulsiva tuse iritanta astm si sinuzita precum si pentru aseptizarea cavitatii bucale a faringelui si a laringelui.

  Ulei volatil de cimbru (aetheroleum thymi):
  Cimbrul este un condiment picant si aromat fiind recomandat traditional atat in afectiuni respiratorii cat si in afectiuni digestive. in fitoterapia clasica cimbrul este folosit ca si adjuvant in multe afectiuni respiratorii (sinuzite faringite bronsite) datorita proprietatilor antiseptice antibacteriene si calmante asigurate in primul rand de timol carvacrol si alte componente ale uleiului volatil. de asemenea s-a mai pus in evidenta actiunea secretolitica (de scadere cantitativa a secretiilor) si antispastica a componentelor uleiului volatil ceea ce permite utilizarea plantei in tusea convulsiva tusea spastica si astmatica.

  Actiuni:
  Antiseptic bactericid asupra germenilor gram pozitivi si bacteriostatic asupra germenilor gram negativi antimicotic antiviral analgezic usor anestezic antiinflamator cicatrizant si trofic local antispastic secretolitic (produce scaderea secretiilor) descongestionant al sinusurilor si cailor respiratorii fluidifiant al secretiilor bronhice

  Indicatii:
  Faringite amigdalite laringite traheobronsite bronsite acute si cronice sinuzite adenoidite pneumonii tuse de diverse etiologii halena

  Administrare:
  Adulti si copii peste 14 ani: cate 1-2cpr. de 3 ori pe zi.
  Copii intre 5 si 14 ani: cate 1/2- 1cpr. de 3 ori pe zi in functie de varsta si greutate.
  Copii sub 5 ani: este recomandat dupa varsta si greutate cu avizul medicului.
  Comprimatele se sug imediat dupa masa dupa care nu se consuma nimic timp de 30min.

  Contraindicatii:
  Diabet sarcina alaptare alergie la oricare dintre componentele produsului 

  Prezentare:
  60 comprimate