• Garantat Cel mai mic pret
 • Livrare în 1-3 zile Gratuit peste 500 lei
 • 14 zile Retur / schimb
 • Reducere
  10%

  Miere de Manuka (KFactor 16) 500g, Wedderspoon

  Pret vechi: 226,00 lei  
  204,00 lei
  Discount: 22,00 lei (10%)
  in stoc

  Mierea de Manuka originala este produsa în Noua Zeelanda de catre albinele ce polenizeaza tufisul nativ de manuka. Se spune că Mierea de Manuka tratează infecțiile, ranile și alte afectiuni. Mierea de Manuka, 500g, Wedderspoon are factorul 16 adica are un nivel superior de puritate.

  Puterea mierii de manuka

  Mierea de manuka a fost folosită pentru a trata mai multe afectiuni încă din timpuri străvechi. La sfârșitul secolului al XIX-lea cercetătorii au descoperit că mierea are calități antibacteriene naturale. miere de manuka

  Mierea de manuka este recunoscuta pentru faptul ca protejează împotriva daunelor cauzate de bacterii. Unele tipuri de miere stimulează producția de celule speciale care pot ajuta la repararea țesuturilor afectate de infecție. 

  Este bine de stiut ca nu toată mierea este la fel. Unele tipuri de miere de manuka pot fi mult mai puternice decât altele. Calitatea antibacteriana a mierii de manuka depinde foarte multe de tipul de miere, precum și de modul si momentul în care este recoltata. 

  Miere de manuka componente 

  Unele tipuri de miere, inclusiv miere manuka, au și alte componente cu proprietăți antibacteriene.

  O altă componentă antibacteriană în mierea manuka este metilglioxal (MG). MG ce se regaseste în mai toate tipurile de miere, insa numai în cantități mici.

  În mierea de manuka, MG provine din conversia unui alt compus - dihidroxiacetonă - care se găsește în nectarul florilor de manuka.

  MG da mierii de manuka o parte din puterea sa antibacteriană. Cu cât este mai mare concentrația de MG, cu atât mai puternic este efectul antibiotic. 

  Producatorii de miere au dezvoltat o scara de masurare pentru evaluarea potenței mierii de manuka. Rating-ul se numește UMF, care reprezintă factorul unic Manuka.

  Se consideră că evaluarea UMF corespunde concentrației de MG și a altor compuși. Nu toata mierea marcata ca miere de manuka conține un nivel semnificativ de factori antibacterieni. Pentru a fi considerata suficient de puternica pentru a fi terapeutica, mierea de manuka are nevoie de un rating minim de 10 UMF. Mierea ce porneste de la acest nivel (UMF 10) sau mai mare, este comercializată sub numele de "UMF Manuka Money" sau "Active Manuka Money".

  Cum se foloseste Mierea de Manuka?

  Principala utilizare medicală pentru mierea de manuka este deasupra unei răni. Este utilizat în general pentru tratarea rănilor și arsurilor minore .

  Mierea de manuka este, de asemenea, folosita pentru mai multe afectiuni: 

  • Reducerea nivelului ridicat de colesterol
  • Tratarea diabetului zaharat
  • Tratarea infecțiilor oculare, sinusurilor si urechilor
  • Tratarea problemelor gastro-intestinale
  • Prevenirea si tratarea cancerului
  • Reducerea inflamației sistemice

  Ce spune stiința despre Mierea de Manuka?

  Studiile au aratat eficienta în combaterea infecțiilor și in grabirea vindecării ranilor. De asemenea este mierea de manuka poate fi eficienta în prevenirea gingivitei prin reducerea acumularii plăcii.
  Un alt avantaj posibil al mierii este faptul că, spre deosebire de antibiotice, nu s-a raportat că determină dezvoltarea bacteriilor rezistente. Aceste așa numite "superbacterii" se dezvoltă după expunerea repetată la antibiotice obișnuite si au nevoie de antibiotice speciale pentru a le trata.

  Posibilele efecte secundare pentru mierea de Manuka:

  Reacție alergică, mai ales la persoanele alergice la albine
  Riscul de creștere a zahărului din sânge, dacă este administrata pe cale orală
  Posibilă interacțiune cu anumiți diluanți sanguini și cu medicamente convulsive dacă sunt luate pe cale orală

  Prezentare: 500 gr

  Nici o postare găsită

  Scrie un comentariu