Reducere 10%

Miere de Manuka MGO 400+, 250g, Manuka Health

Manuka Health
Pret vechi: 214,00 lei
193,00 lei
Discount: 21,00 lei (10%)
in stoc
+

Miere de Manuka MGO 400

Miere manuka 400 este o miere monofloră obținută din arbustul de Manuka din Noua Zeelandă si este singura miere din lume care are o concentratie extraordinar de mare de metilglioxal.

Metilglioxalul are un efect antibacterian și, spre deosebire de alte ingrediente active, cum ar fi peroxidul de hidrogen, nu poate fi distrus de lumină sau căldură.

„Manuka” este un cuvânt din limba maori din Noua Zeelandă!

Maorii, nativii din Noua Zeelandă, foloseau în mod tradițional mierea și alte componente ale plantei Manuka ca remedii naturale. În anii 1980, au început cercetările asupra efectelor mierii de Manuka și s-a recunoscut rapid că acesta era un tip de miere foarte special.

Mierea de Manuka este un produs pur natural. Albinele recoltează nectarul din locuri sălbatice, departe de civilizație, acolo unde cresc tufisurile de Manuka. De multe ori, stupii trebuie să fie transportați cu elicopterul, deoarece aceste zone sunt izolate si greu acesibile omului.

Mai multe despre aceasta Miere de Manuka MGO 400+

Mierea de manuka mgo 400 UMF 13+ este unul dintre cele mai puternice sortimente de Miere de Manuka lansată vreodată de Manuka Health. Acest lucru o face o raritate absolută printre toate tipurile de miere de Manuka. Conținutul extraordinar de ridicat de metilglioxal a fost certificat prin teste independente.

Această miere de manuka mgo 400 este testată și certificată pentru a avea un conținut natural de metilglioxal (MGO) de cel puțin 460 mg per kg de miere - ingredientul activ natural dovedit științific și cel mai important din mierea de Manuka.

Miere de manuka mgo 400 avantaje:

  • MGO 400+ - conținut de MGO de cel puțin 460 mg/kg
  • Conținut MGO extrem de ridicat
  • Conținut MGO controlat și securizat de peste 400  (UMF 13+)
  • Produs natural din Noua Zeelandă
  • Produs de calitate de la Manuka Health
  • Miere direct de la apicultor.

Această miere manuka MGO 400+ din Noua Zeelandă, are o putere antibacteriană dovedită și se caracterizează prin proporția mare de antioxidanți naturali.

Este un supliment alimentar ideal pentru a contribui la o dietă sănătoasă. 

Susține sistemul imunitar și sistemul digestiv. Este, de asemenea, potrivit pentru uz extern, cosmetic pentru îngrijirea pielii, deoarece se spune că promovează formarea de noi celule.

beneficii miere manuka

Sfat:
MGO™ rămâne eficient chiar și atunci când este adăugat la băuturi fierbinți. Deoarece mierea activă MGO™ este - spre deosebire de alte mieri - rezistentă la căldură.

Notă de consum: La fel ca toate mierea, mierea de Manuka este potrivită doar pentru persoanele cu vârsta peste 1 an.

Gust: Mierea de Manuka are o aromă puternică, condimentată și are adesea un gust mai puțin dulce decât mierea întâlnită în mod obișnuit în Romania.

Informații nutriționale pentru Miere manuka 400+

  • Informații nutriționale la 100g
  • Putere calorică: 1400 kJ / 334,6 kcal
  • Grăsimi: < 0,1 g
  • - acizi grași saturați: < 0,1 g
  • carbohidrați, total: 82,1 g
  • din care zahăr: 82,1 g
  • proteine: 0,3 g
  • sare: <0,1 g

Mierea de Manuka este disponibilă în diferite concentrații. În prezent, există două sisteme de clasificare: sistemul UMF® și specificarea conținutului de metilglioxal ca „MGO”. Cu cât efectul mierii de Manuka este mai puternic, cu atât numărul este mai mare. 

  • Valoril UMF variază de la 5+ la 20+. 
  • Valorile MGO variază de la 100+ la 800+ mg/kg, uneori chiar până la 1.200+ mg/kg.

Ce inseamna MGO?

O miere de Manuka ORIGINALA este obtinuta în principal din nectarul florii de Manuka și conține o cantitate semnificativă și detectabilă de metilglioxal. Atât puritatea, cât și conținutul de MGO sunt testate în laboratoare din Noua Zeelandă și prezentate în certificate.

Metilglioxalul este un produs de descompunere a zahărului. Se formează în fagure prin deshidratarea carbohidratului dihidroxiacetonă (DHA) conținut în nectarul Manuka. Factorul decisiv este, prin urmare, proporția de DHA din nectarul florii de manuka - și aceasta variază de la un tufiș la altul.

Conținutul de metilglioxal al mierii de Manuka este foarte variabil. Unele miere nu produc deloc metilglioxal, în timp ce altele pot produce niveluri foarte ridicate de până la 1.200 mg/kg.

Ce înseamnă UMF în mierea de Manuka?

Organizația UMF (UMFHA) a fost înființată cu scopul de a asigura calitatea și autenticitatea Mierii de Manuka pe piața internațională. Acest lucru se realizează, printre altele, prin faptul că toate companiile membre UMFHA se angajează să testeze mierea în laboratoare independente și să respecte regulile stricte.

În 2013, UMFHA a început să lucreze la „Proiectul de identificare Manuka” cu obiectivul principal de a putea profila mierea de Manuka pentru a preveni contrafacerea și a menține calitatea. Au fost colectate mostre de nectar și miere din toată Noua Zeelandă și a fost identificată o amprentă chimică a mierii de Manuka folosind cele mai recente metode de profilare chimică.
 
Această „amprentă” este acum utilizată pentru clasificarea UMF. Pentru a fi considerată miere de Manuka UMF, aceasta trebuie să conțină DHA (dihidroxiacetonă), leptosperină și metilglioxal. Leptosperina se găsește doar în mierea de Manuka, așa că ne oferă o afirmație clară. În plus, conținutul de hidroximetilfurfural nu trebuie să fie mai mare de 40 mg/kg. 

Conținutul de metilglioxal este exprimat prin numărul de clasificare, de exemplu, UMF13+ reprezintă un conținut de metilglioxal de peste 550 mg/kg. Deci știi când cumperi miere de Manuka de la companiile membre ale organizației UMF că ai cumpărat miere de Manuka adevărată și, de asemenea, cât de puternic este efectul antibacterian (clasificare UMF) și ce conținut MGO are mierea.

Istoria mierii de Manuka

Mierea a existat din cele mai vechi timpuri. Mierea de Manuka, pe de altă parte, este o miere destul de tânără. Abia în 1839, sora unui misionar a adus primii doi stupi de miere în Noua Zeelandă. Încă din 1860, maorii produceau o cantitate considerabilă de miere de Manuka. Cu toate acestea, producția comercială de miere a început abia în jurul anului 1870 odată cu introducerea stupului de lemn, așa cum îl cunoaștem și astăzi.

Coloniștii europeni nu au acordat prea multă atenție mierii de Manuka la acea vreme, deoarece Manuka era doar una dintre multele plante cu flori sălbatice din Noua Zeelandă. Doar maorii au fost suficient de deștepți pentru a folosi mierea ca remediu pe lângă celelalte componente ale plantei Manuka.

Cum se produce mierea de Manuka

Mierea de Manuka este produsă ca orice altă miere de albine. Albinele colectează nectarul din florile mici cu 5 petale, albe sau roz și îl depozitează în fagure. Când fagurii sunt plini, apicultorul îi culege. Mierea este apoi extrasă din faguri într-un extractor prin forță centrifugă.

După aceea, mierea de Manuka se păstrează încă câteva luni pentru a-și dezvolta conținutul de metilglioxal. Pentru că MGO nu este deja prezent în miere. Carbohidratul dihidroxiacetona (DHA) este conținut în nectarul florilor unor plante Manuka. Conversia la metilglioxal începe doar atunci când DHA este amestecat cu saliva albinelor. Acest proces durează câteva luni și apoi stagnează. Dupa cateva luni, mierea a atins apoi nivelul maxim de metilglioxal. Valoarea MGO depinde de concentrația de DHA din nectarul flori de manuka.

Ceea ce este deosebit la producția de miere de Manuka, este că apicultorii din Noua Zeelandă acordă o mare importanță calității și purității mierii.